Vlashandelaarswoning met botehuis

Beschrijving

Voormalige vlasserswoning met aanpalend botehuis, gelegen op de hoek met de Nijverheidstraat. Volgens het kadaster opgetrokken in 1932 door vlashandelaar Medard Coeman. Bakstenen hoekwoning onder een gemansardeerd zadeldak bedekt met pannen. De geelbakstenen straatgevel volgt via een veelzijdige uitbouw onder plat dak de verspringende rooilijn naar de Nijverheidstraat. Vernieuwd houtwerk. Voormalig botehuis, thans in gebruik als garage. Afgeschuinde hoek met garagepoort, toegangsdeur en bovenliggend laadluik aan de kant van de Liebaardstraat.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1932/17.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie