Vlashandelaarswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vlashandelaarswoning

Beschrijving

Halfvrijstaande woning met voormalig magazijn, volgens het kadaster opgetrokken in 1939 door vlashandelaar Medard Coeman. Naast- en achtergelegen tuin, aan de straatkant afgezet door een haag en ijzeren buishek. Woning van bruinrode baksteen onder een pannen bedaking met hoge schouwpartij (magazijn onder platte bedaking). Geelbakstenen straatgevel met verticaal, afgerond gevelornament tussen woon- en voormalig magazijngedeelte. Gebruik van bruine baksteen voor de plint, deuromlijsting en de vensterstijlen. Over de twee bouwlagen doorgetrokken erker ter hoogte van de zijgevel. Rechthoekige openingen onder witgeschilderde, betonnen lateien. Deels vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1939/12.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie