Dorpswoning uit het interbellum

Beschrijving

Interbellumwoning met aanpalende garage, volgens het kadaster gebouwd in 1931 in opdracht van secretaris Achiel Van Craeynest.

Rijwoning waarvan de linkertravee is geprononceerd en boven de dakrand is opgetrokken. Oranje baksteenbouw op een arduinen plint en onder een gemansardeerd zadeldak (aan de straatzijde bedekt met leien). Rechthoekige openingen (op de begane grond met afgeschuinde bovenhoeken) onder als banden doorgetrokken betonnen lateien. Deels bewaard houtwerk; bewaard raam op de begane grond met gekleurd glas in het bovenlicht. Links, aanpalende garage onder een platte bedaking; straatgevel met getrapt baksteenfries en rechthoekige poort onder betonnen latei.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1931/11.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie