Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Voormalige, eind 19de-eeuwse herberg "Sint-Jan" (zie gevelopschrift "ST-JAN" boven de inkomdeur), gelegen op de hoek met de Roestraat. Herberg genoemd naar de parochiepatroonheilige Sint-Jan de Doper. De herberg wordt vanaf 1891 uitgebaat door timmerman Frederik Lamon in een bestaande, nog niet lang daarvoor opgetrokken woning. In 1894 wordt de herberg overgenomen door bakker Constantin Vanderplaetsen, die er zowel de herberg als een bakkerij uitbaat. In 1903 overgenomen door zwingelaar Camiel Benoit en in 1912 door zwingelaar Leo Basyn. Vanaf 1920 wordt de herberg ook een slagerij, uitgebaat door René Bostoen. In 1923 wordt in de herberg "Sint-Jan" het bestuur samengesteld van de Beverse veloclub "Sport na Arbeid". In 1970 wordt de herberg stopgezet.
Hoekhuis van anderhalve bouwlaag met een afgeschuinde hoektravee. Verankerde baksteenbouw en onder een pannen bedaking. De gevel aan de Sint-Jansstraat en de afgeschuinde travee zijn bepleisterd, voorzien van imitatievoegen en wit geschilderd, terwijl de gevel aan de Roestraat enkel witgeschilderd is. Gecementeerde en een grijs geschilderde plint met imitatievoegen. Aangepaste vensteropeningen onder latei op de begane grond, zie de daarboven bewaarde strekken. Licht getoogde deuropening en vensters op de halve verdieping (waarvan één gedicht).
COOREVITS S., DE CLERCQ E., Vensters op het Verleden, Erfgoedwandelingen in Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve, 2008, p. 10.
DEBROUWERE M., DUCATTEEUW E., Bevers schetsboek, Beveren-Leie, 1982, p. 21-22.
Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)