Stadswoning uit het interbellum

Beschrijving

Halfvrijstaande interbellumwoning, volgens het kadaster gebouwd in 1934 door metser Remus Ducatteeuw. Baksteenbouw onder een platte bedaking. Straatgevel in oranje baksteen met panelenfries. Twee middelste traveeën in verdiept gevelveld en onder een boven de dakrand opgetrokken, driezijdige gevelbekroning. Rechthoekige openingen met licht afgeschuinde bovenhoeken met hoekblokken, de rechtertravee met poort en laaddeur is voorzien van rechthoekige openingen. Bewaard houtwerk (onder meer schuiframen).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1934/3.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie