erfgoedobject

Kantoren

bouwkundig element
ID
208475
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208475

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kantoren
    Deze vaststelling is geldig sinds 09-11-2011

Beschrijving

Bureelgebouwen van het bouwbedrijf Huyzentruyt, circa 1998 gebouwd naar de ontwerpplannen van Buro II uit Roeselare (plannen van 1997). De bureelgebouwen worden opgetrokken aan de zuidzijde van het bestaande bedrijf Huyzentruyt, dat bestaat uit een grootschalige werkplaats en enkele burelen. Volgens de plannen van 1997 omvat de nieuwbouw burelen, archief- en spreekruimtes. Eveneens circa 1998 wordt de waterpartij rondom het bureelgebouw aangelegd.

Evenwijdig met de weg gelegen, balkvormig volume van drie bouwlagen, aan drie zijden omgeven door een waterpartij. Bepleisterde constructie uit metselwerk en beton onder een platte bedaking. De straatgevel is ter hoogte van elke bouwlaag opengewerkt met een gevelbrede bandraam. Westelijke zijgevel met ter hoogte van de bovenste verdieping een glazen erkeruitbouw.


Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kantoren [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208475 (Geraadpleegd op 16-06-2021)