erfgoedobject

Glasraam Sint-Vincentius

bouwkundig element
ID
208484
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208484

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bij rusthuis Meunyckenhove.

In 1954 bouwt de kloostergemeenschap van Sint-Vincentius à Paulo of de 'paulijnen' - die het bejaardentehuis beheerden - aan de Ichtegemstraat (nummer 1) een nieuw klooster en een kloosterkapel naar ontwerp van architect Arthur Degeyter (Brugge, Sint-Andries). In de kapel worden glasramen geplaatst naar ontwerp glazenier Cyriel Maertens (Brugge, Sint-Andries), met voorstelling van Sint-Martinus, Sint-Vincentius en Sint-Omaar. De glasramen van de circa 1985 afgebroken kapel zijn in 2009 herplaatst in openlucht bij het rusthuis (kant Ichtegemstraat) en op de site van het Sint-Martinusinstituut.

  • CREVITS R., Het Rust- en verzorgingstehuis Meunyckenhof te Koekelare. Een bemoediging voor mensen en tijden, Koekelare, 1991, p. 30.

Bron: VANNESTE P. & BAERT S. met medewerking van BOONE B., CREYF S. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Koekelare, Deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Sint-Martinusinstituut

  • Is deel van
    Ichtegemstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Glasraam Sint-Vincentius [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208484 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.