erfgoedobject

Onze-Lieve-Vrouwekapel

bouwkundig element
ID
208486
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208486

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Vlaslaan en gebouwd in 1979 op initiatief van de wijkbewoners. De kapel is gelegen in een grasperk en wordt voorafgegaan door buxussen en bloemen.

Geel- en bruinbakstenen kapel onder een overkragend zadeldak bedekt met roofing. Faiencetegel met handen die samen grijpen en een tegel met wapenschild met drie sleutels op het onderste gedeelte in bruine baksteen. Daarboven beglaasd, houten kastje met Onze-Lieve-Vrouwbeeld tegen een geelbakstenen achtergrond met gemetst kruisje.

  • DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Desselgem, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 3.

Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Onze-Lieve-Vrouwekapel [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208486 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.