Vlasschuur en zwingelarij

Beschrijving

Vlasschuur en achtergelegen zwingelarij, links van nummer 96 en volgens het kadaster samen met de woning nummer 96 opgetrokken in 1926 door werkman Cyriel Vermoere. Vlasschuur van verankerde baksteen afgedekt door een pannen zadeldak. Centrale schuifpoort op hangrail en bovenliggende, mijtervormige heiligennis met bakstenen omlijsting en kruisbekroning.

Vermoedelijk bewaarde zwingelarij, gelegen achter de vlasschuur.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1926/25.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :