erfgoedobject

Duitse militaire post

bouwkundig element
ID
208519
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208519
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bijna volledig ondergrondse bakstenen constructie links van de oprit naar boerderij Jokweg 1, op circa vier kilometer ten noorden van het centrum van Koekelare, tegen de grens met Moere en Eernegem.

Historische achtergrond

De functie van deze constructie is niet gekend. In de omgeving zouden nog dergelijke constructies opgetrokken geweest zijn.

Beschrijving

Bijna volledig ondergrondse bakstenen constructie. De zijmuren lijken gecementeerd te zijn. Het dak is lichtjes gebogen.

  • Informatie meegedeeld door omwonenden (27 mei 2005).

Bron: DECOODT H. & BOGAERT N. 2002-2005: Inventarisatie van het Wereldoorlogerfgoed in de Westhoek, project in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, “Oorlog en Vrede in de Westhoek”, en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen.
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Deze militaire post werd in het verleden soms onterecht als een bunker uit de Eerste Wereldoorlog omschreven. Het gaat wel degelijk om een Duitse militaire post uit de Tweede Wereldoorlog, die werd opgetrokken als onderdeel van een stelling die dieper in het binnenland was opgetrokken. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Duitse militaire post [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208519 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.