Teksten van Duitse militaire post

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208519

Ondergrondse constructie van de Eerste Wereldoorlog ()

Bijna volledig ondergrondse bakstenen constructie van de Eerste Wereldoorlog, gelegen op circa vier kilometer ten noorden van het centrum van Koekelare, tegen de grens met Moere (Gistel) en Eernegem (Ichtegem).

De zijmuren lijken gecementeerd te zijn. Het dak is lichtjes gebogen. De functie van deze constructie is niet gekend. In de omgeving zouden nog dergelijke constructies opgetrokken geweest zijn.

  • Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen, 2002-2006).

Bron: VANNESTE P. & BAERT S. met medewerking van BOONE B., CREYF S. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Koekelare, Deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Duitse militaire post [online], https://id.erfgoed.net/teksten/131131 (geraadpleegd op ).


Bakstenen constructie Jokweg 1 (Koekelare - WOI) ()

Bijna volledig ondergrondse bakstenen constructie links van de oprit naar boerderij Jokweg 1, op circa vier kilometer ten noorden van het centrum van Koekelare, tegen de grens met Moere en Eernegem.

Historische achtergrond

De functie van deze constructie is niet gekend. In de omgeving zouden nog dergelijke constructies opgetrokken geweest zijn.

Beschrijving

Bijna volledig ondergrondse bakstenen constructie. De zijmuren lijken gecementeerd te zijn. Het dak is lichtjes gebogen.

  • Informatie meegedeeld door omwonenden (27 mei 2005).

Bron: DECOODT H. & BOGAERT N. 2002-2005: Inventarisatie van het Wereldoorlogerfgoed in de Westhoek, project in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, “Oorlog en Vrede in de Westhoek”, en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen.
Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Duitse militaire post [online], https://id.erfgoed.net/teksten/196140 (geraadpleegd op ).