Elektriciteitscabine

Gemeente Waregem
Straat Leiestraat
Locatie Leiestraat zonder nummer, Waregem (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Waregem (geografische inventarisatie: 01-01-2009 - 31-01-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Elektriciteitscabine

Beschrijving

Elektriciteitscabine in historiserende baksteenstijl van 1939, opschrift "1939" aan de straatzijde. Hoge, oranje baksteenbouw onder lessenaarsdak. Straatgevel op gecementeerde plint. Gebruik van grijze baksteen voor de doorgetrokken onder- en bovendorpels en de doorgetrokken ontlastingsbogen boven het verdiepte gevelveld onderaan de gevel. Segmentboogvormige openingen, onder meer gedicht venster en deels gedichte deuropening op de begane grond. Rechthoekig venster bovenaan.

Bron: Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Creyf, Silvie & Vanwalleghem, Aagje