Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel met moderne vormgeving, gelegen op de hoek met de Kasteelstraat. Gebouwd circa 1955 op initiatief van pastoor De Jonghe en de wijkbewoners, ter vervanging van een boomkapelletje. De kapel is deels verscholen achter de beplanting (onder meer laurierhaag) en bevindt zich voor drie populieren. Voorafgegaan door een arduinen knielbank.

Asymmetrisch opgebouwde kapel. Bepleisterde en wit beschilderde baksteenbouw bedekt met golfplaten. Aan de voorzijde is een bloembak bevestigd met daarboven de metalen letters "A M". Bepleisterde en lichtblauw beschilderde spitsboognis rechts bovenaan met ijzeren kruisbekroning en Onze-Lieve-Vrouwbeeld.

• DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Desselgem, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 5.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie