Vlashandelaarswoning uit het interbellum

Beschrijving

Halfvrijstaande interbellumwoning, volgens het kadaster gebouwd in 1940 door vlaskoopman Richard Bevernage.

Bakstenen dubbelwoning onder pannen zadeldak. Geelbakstenen straatgevel in combinatie met witt vlakken op arduinen plint; gevelindeling door de bakstenen penanten, de hoger opgetrokken linkertravee met driezijdige erker op de verdieping en bovenliggend balkon met buisleuning. Centraal travee met vlaggenstokhouder. Verdiepte toegangsdeur onder luifel. Achtergevel met rechthoekige openingen onder betonnen lateien. Bewaard houtwerk, onder meer voordeur en poort met bovenlichten.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1940/2.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie