Dorpswoning met magazijn

Beschrijving

Begin 20ste-eeuwse, lage dorpswoning met geïncorporeerd magazijn. Volgens het kadaster in 1904 gebouwd en vóór 1909 uitgebreid en opgesplitst in een huis en magazijn door winkelier en handelaar Hendrik Godefroo. Rode baksteenbouw op een arduinen plint en onder een doorlopend pannen zadeldak met later toegevoegde dakkapel. Woongedeelte van het dubbelhuistype en rechts geïncorporeerd magazijn. Dubbelhuis met segmentboogopeningen met bewaard houtwerk (voordeur met bovenlicht voorzien van smeedwerk); twee rechthoekige poorten.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie