Boerenarbeidershuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuis

Beschrijving

Boerenarbeidershuis met geïncorporeerde schuur (schuifpoort) en stalling, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gele baksteenbouw met sierankers, boven een gecementeerde plint, vernieuwd pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen met afgeronde bovenhoeken, strek in rode baksteen, vernieuwd houtwerk. Boven de deur, beglaasd Marianisje. In de rechter zijgevel, getoogde staldeurtjes en -venstertjes.

Bron     : Vanneste P. & Baert S. met medewerking van Boone B., Creyf S. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Koekelare met deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanneste, Pol