Vlashandelaarswoning met schuur

Beschrijving

Rijwoning met achtergelegen, tweebeukige vlasschuur, volgens het kadaster opgetrokken in 1927 door vlaskoopman Theofiel Colpaert.

Aan de straatkant gelegen, bakstenen woning onder leien zadeldak en met een roodbakstenen straatgevel op gecementeerde plint. Getoogde openingen met arduinen sluit- en aanzetstenen en fraai bewaard houtwerk. Gecementeerde achtergevel. Dwars op de achtergevel aangebouwde, tweebeukige vlasschuur, toegankelijk via de Kleine Liebaerdstraat. Baksteenbouw onder leien zadeldaken. Zijgevel met licht getoogde openingen onder strek.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1926/7.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie