Dorpswoning met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaand diephuis uit de jaren 1920. Oranje baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen) met brede dakoverstek op klossen (heden omkast). Links aansluitend een lagere winkeltravee onder lessenaarsdak. Doorlopende gecementeerde plint, bij het woongedeelte voorzien van schijnvoegen. Muuropeningen onder licht getoogde strekken met afgeronde hoeken. Bewaard houtwerk: ramen met enkele (verdiepingen) en dubbele (begane grond) T-indeling, paneeldeur en bovenlicht met figuurglas en verticale geleding. Vernieuwde winkelpui onder I-profiel met rozetten.

Auteurs: Vanneste, Pol

Het houtwerk van ramen en deuren werd vernieuwd waarbij de oorspronkelijke indeling gewijzigd werd.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Polderrand (18 november 2018).
Auteurs: Jacobs, Els