Samenstel van arbeidershuizen

Beschrijving

Samenstel van arbeidershuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Repeterend schema met telkens een deur en een venster, bij het rechter huis bijkomend een poort. Gele verankerde baksteenbouw van anderhalve bouwlaag onder doorgetrokken zadeldak (rode mechanische pannen). Getoogde muuropeningen onder strek, grotendeels vernieuwd houtwerk.

Bron     : Vanneste P. & Baert S. met medewerking van Boone B., Creyf S. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Koekelare met deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanneste, Pol