Stadswoningen

Beschrijving

Langs de Overpoortstraat een hoekhuis en twee rijhuizen van twee bouwlagen, met zadeldak (Vlaamse pannen), volgens archiefstukken samen met Voetweg nummer 2, 4, 6, opgetrokken in 1867. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel van zes traveeën, linkerzijgevel van drie traveeën; afgeschuinde hoektravee aan weerszijden geflankeerd door een uitspringende venstertravee met imitatiebanden en houten winkelraamomlijsting op de benedenverdieping. Omlijste rechthoekige bovenvensters met door- en omlopende onderdorpels. De rijhuizen langs de Overpoortstraat zijn voorzien van dezelfde houten winkelpui. Onversierd omlopend hoofdgestel.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1867/10713.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :

Aanvullende informatie

Van het oorspronkelijke ensemble van een hoekhuis en twee rijhuizen (Overpoortstraat nummers 1-5), werd het hoekhuis (nummer 1) gesloopt.