Vlashandelaarswoning met motorzwingelarij

Beschrijving

Voormalige vlasserswoning met aanpalende motorzwingelarij. Volgens het kadaster wordt de motorzwingelarij in 1920 en de woning in 1926 opgetrokken door vlaskoopman Desiré Vandenberghe.

Verankerde, bakstenen woning op een arduinen plint en onder een pannen zadeldak. Segmentboogvormige openingen onder strek met vernieuwd houtwerk. Bovenaan de gevel, segmentboognis met Christusbeeld in een bakstenen omlijsting.

Bakstenen motorzwingelarij onder een pannen zadeldak. Straatgevel op een vernieuwde plint met links gedichte, getoogde openingen en centraal een deels gedichte poort onder betonnen latei.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1920/9, 1926/12.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie