Arbeiderswoning met kippenkwekerij

Beschrijving

Lage woning met voormalige kippenkwekerij. Volgens het kadaster wordt de woning in 1924 opgetrokken door vlaswerker Maurice Wulfaert. In 1946 laat kiekenkweker Marcel Vanwijnsberghe de woning vergroten en achter de woning een kippenkwekerij bouwen. In 1963 worden zowel de woning, als de kippenkwekerij nogmaals vergroot. Eénlaags dubbelhuis van verankerde baksteen onder een gemansardeerd zadeldak (deels pannen, deels leien). Straatgevel met bakstenen tandfries op een plint van strekse lagen donkerrode baksteen. Hoger opgetrokken dakvensters met hoge lisenen uitgewerkt als bow window. Rechthoekige openingen onder bepleisterde en beschilderde lateien. Deels bewaard houtwerk. Achtergelegen bijgebouwen (voormalige kippenkwekerij).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1924-1926/22, 1946/16, 1963/23.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie