• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaand huis uit de jaren 1920-1930, met voorland. Rode baksteenbouw onder zadeldak (blauwe mechanische pannen), aflijnende gootlijst. Parement van rode sierbaksteen boven gecementeerde plint. Ritmerende muurvakken tussen lisenen, links deurtravee en rechts bredere travee met driezijdige bowwindow onder leien dakje. Rechthoekige muuropeningen onder witgeschilderde betonnen lateien. Deels bewaard houtwerk, onder meer van de beglaasde paneeldeur met ijzeren grille.

Achtergelegen nutsgebouw onder schilddak (dito pannen), getoogd venster onder strek, bewaard houtwerk met T-indeling.

Auteurs: Vanneste, Pol