Dorpswoning van 1935

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1935

Beschrijving

Hoekhuis, volgens jaartal in pannen dak gebouwd in 1935. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen, "1935" in blauwe geglazuurde pannen) + links lagere poorttravee onder zadeldak (rode mechanische pannen). Parement in gele baksteen, plint beklemtoond door gebruik van cementmortel voor voegwerk (in tegenstelling tot kalkmortel voor opgaand metselwerk). Muuropeningen onder granitolateien met afgeschuinde hoeken. Bewaarde deels beglaasde paneeldeur, dubbele poort en raam met T-indeling (overige ramen niet zichtbaar).

Auteurs: Vanneste, Pol

Het dak en het schrijnwerk zijn inmiddels vernieuwd.