Mokkermonument

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mokkermonument

Beschrijving

Monument opgericht in 2000 ter gelegenheid van de aanleg van het zogenaamde Mokkerplein, de ruimte gevormd door de hoek van de Lekestraat en de Pottebezemstraat. Ruimte met diverse niveaus, ruime parking afgezoomd door leilinden. Het monument is een arduinen structuur met een gedicht van E.H. Anneessens.

In het plaveisel is een gedenkplaat ingewerkt in verband met de heraanleg van " 't Mokkerplein", ontwerp studiebureau Verschave (Brugge).

• Informatie gemeentebestuur.

Bron     : Vanneste P. & Baert S. met medewerking van Boone B., Creyf S. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Koekelare met deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanneste, Pol