erfgoedobject

Oorlogsgedenkteken

bouwkundig element
ID
208683
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208683

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oorlogsgedenkteken
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van het gehucht "De Mokker", gevallen in de beide wereldoorlogen. Vermoedelijk opgericht in het laatste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen monument met hardstenen plaat met inscriptie "DE MOKKER/ ZE STONDEN VAST EN ONVERVAARD/ HUN BLOED DRENKTE ONZE AARD" en de alfabetische opsomming van de gesneuvelden.

  • Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen, 2002-2006).

Bron: VANNESTE P. & BAERT S. met medewerking van BOONE B., CREYF S. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Koekelare, Deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Oorlogsgedenkteken [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208683 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.