Natuurstenen menhirs of poëziezuilen

Beschrijving

Zogenaamde "Poëziestraat". Acht natuurstenen menhirs of poëziezuilen op geregelde afstand geplaatst in de Noordomstraat roepen acht dichters uit de wereldpoëzie op via hun gedichten: Achterberg, Baudelaire, Du Fu, Gezelle, Lorka, Petrarca, Rilke en Shakespeare. Een gedicht en een bas-reliëf (de kunstwerken zijn gezamenlijk ontworpen door Agnes van Ransbeeck, Pieter Boudens en Johan Duyck) sieren deze drie meter hoge rotsen. Het project werd ingehuldigd in 1998.

• Informatie over kunstwerken, gemeentebestuur Koekelare.

Bron     : Vanneste P. & Baert S. met medewerking van Boone B., Creyf S. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Koekelare met deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanneste, Pol