erfgoedobject

Burgerhuis en winkel van 1901

bouwkundig element
ID
208691
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208691

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woon- en winkelhuis volgens het kadaster gebouwd in 1901 in opdracht van werkman Frederik Decru-Fol uit Koekelare. Vermoedelijk met gevelaanpassingen in de jaren 1930.

Repeterend schema van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen). Oranje bakstenen parement in combinatie met lage blauwhardstenen plint, en wit geschilderde betonlateien met mijterboogprofiel. Twee risalieten met een trapziumvormige erkeruitbouw op de verdieping, uitlopend in een puntgevel, balkon. De risalieten zijn rechts geflankeerd door een deur op de begane grond en een venster op de verdieping. Vernieuwd houtwerk. De grote (winkel)ramen op de begane grond zijn wellicht een recente wijziging.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Koekelare, 1901/11.

Bron     : Vanneste P. & Baert S. met medewerking van Boone B., Creyf S. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Koekelare met deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis en winkel van 1901 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208691 (Geraadpleegd op )