Apotheek in art-nouveaustijl

Beschrijving

Dubbelhuis, aanvankelijk een apotheek, van twee traveeën en twee bouwlagen, met mansardedak (leien), voorzien van een omlijste dakkapel rechts en links een dakvenster tussen pilasters en met houten balkon. Merkwaardige art-nouveaugevel met deels behouden originele bepleistering en beschildering, van circa 1900. Natuurstenen plint met keldervensters. Bepleisterde benedenverdieping, licht uitspringende en bredere rechtertravee met houten winkelpui; bovenverdieping met kleurige beschildering met horizontale banden. Rechthoekig venster onder kroonlijst op consoles, onder lekdrempel beschilderd paneel met twee naar elkaar toe gedraaide profielportretten in medaillons; brede beschilderde fries met twee decoratief omlijste panelen gevuld met apothekersattributen: een beker met slang en een vijzel met mortier. Houten kroonlijst met tandlijstversiering. Linkervenstertravee met markerende houten, rechthoekige erker.