Zaadselectiebedrijf Proot

Beschrijving

Voormalig zaadselectiebedrijf Proot. Volgens het kadaster gebouwd in 1929 door "Hendrik Proot-Vandenbussche", bouw van een huis en een magazijn. Er waren nabij gelegen proefvelden. Anno 2008 herbestemming naar lofts.

Achterin gelegen gebouw tegenover de straat. Gele baksteeenbouw van kelderverdieping (laadplatforms afgebroken) + drie bouwlagen onder zadeldak (golfplaten). Industriële muurankers. Centrale travee met laadvensters gevat tussen lisenen, overkragend kapje met katrolsysteem. De centrale travee is geflankeerd door halve vensters onder strek, witgeschilderde puilijsten in een bakstenen omlijsting. Zijgevels uitgewerkt met twee brede tudorboognissen. De oorspronkelijk ijzeren ramen zijn deels bewaard in de linker zijgevel.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Koekelare, 1929/41.

Auteurs: Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Info verkregen van IOED Polderrand (oktober 2018): een bakstenen constructie met trap werd voor de centrale travee geplaatst. De oorspronkelijke ramen zijn verwijderd.

Auteurs: Sys, Annelien