• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Kleine hoeve uit de 19de eeuw. De site is reeds aangeduid als "Ferme Dewulf" op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846), met losse bestanddelen met L-vormige opstelling. Ten noorden van het erf, boerenhuis. Witgeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (rode Vlaamse pannen, geknikte dakoverstek). De rechter travee (de niet witgeschilderde rechter zijgevel) is vermoedelijk aangebouwd aan het einde van de 19de eeuw of het begin van de 20ste eeuw. Licht getoogde muuropeningen onder strek. Bewaard houtwerk met T-indeling, bij de erfgevel luiken. In de rechter zijgevel, rondbogig beglaasd gevelnisje met Mariabeeldje.

Tegen de achtergevel, aansluitend bakhuis van het tweeledige type (rode Vlaamse pannen, ovenhuisje afgebroken). Rechthoekig schuifraam onder latei, kleine roedeverdeling.

Ten westen van het erf, stallingen met een verbouwd karakter.

Auteurs: Vanneste, Pol