Wijkschool De Toekomst

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wijkschool De Toekomst

Behorend tot het gemeenschapsonderwijs.

De oprichting van de kleuterschool zogenaamd "De toekomst" kadert in de schoolstrijd die opnieuw oplaait bij de verkiezingen in 1946. Na het stilleggen van de hele, gemeentelijke kleuterafdeling worden fondsen verzameld voor een vrije, neutrale, aanneembare kleuterschool. Op 14 augustus 1948 (zie inscriptie) wordt de eerste steen gelegd van de kleuterschool naar ontwerp van architect Meyer (Oostende). De opening vindt plaats in mei 1949. De vrije wijkafdeling "De Toekomst" wordt vanaf de jaren 1980 verhuurd aan de staat.

Lage klassen in L-vorm. Bruine baksteenbouw onder lage zadeldaken (rode mechanische pannen. Grote vensterpartijen onder betonnen elementen. Typische aanleg van de speelplaats.

• Informatie verkregen van Jozef Heus.

Auteurs: Vanneste, Pol