Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

Beschrijving

Arbeiderswoning van 1841, geregistreerd in 1842, heden met 20ste-eeuws uitzicht (onder andere gevelbekleding en schrijnwerk, vermoedelijk uit de jaren 1920). Rijwoning naar voor springend ten opzichte van de rooilijn. Verankerd breedhuis van drie travee├źn en anderhalve bouwlaag onder zadeldak van Vlaamse pannen. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen op een plint in imitatiebreuksteen. Rechthoekige vensters met bewaard, vroeg 20ste-eeuws schrijnwerk.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Kraainem, Sectie C, 1842/1.

Bron     : THOMAS H. met medewerking van KENNES H. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Kraainem, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB11, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Thomas, Hans