Halfopen modernistische woning

Beschrijving

Halfopen modernistische woning, geregistreerd in 1937. Baksteenbouw met souterrain en twee bouwlagen onder plat dak met overkragende dakrand. Grotendeels beraapte en volledig witgeschilderde verspringende volumes met een voorgevel gemarkeerd door een keldergarage en een gevelhoge gebogen erker. Verhoogde begane grond, verdiepte inkom met art-decogetint glas in lood. Het schrijnwerk is grotendeels vernieuwd. Opvallend is het extra inkomportaal rechts, mogelijk een latere toevoeging.

Rechts van nummer 327 ligt het vrijstaande nummer 325, een woning in dezelfde bouwtrant en uit dezelfde periode (een jaar later geregistreerd), echter eenvoudiger van opzet.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Kraainem, Sectie C, 1937/42, 1938/39.

Auteurs: Thomas, Hans