Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

Beschrijving

Halfvrijstaande, lage arbeiderswoning volgens het kadaster gebouwd in 1934 voor werkman Raenboer-Depoorter uit Bovekerke. Dubbelhuis van drie travee├źn onder zadeldak (rode mechanische pannen). Gele baksteenbouw boven gecementeerde plint, opengewerkt door getoogde muuropeningen onder strek. Bewaarde deur en ramen.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Bovekerke, 1934/6.

Bron     : Vanneste P. & Baert S. met medewerking van Boone B., Creyf S. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Koekelare met deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Vanneste, Pol