• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

(doodlopend stuk van de straat). Haaks ingeplant woonhuis volgens het kadaster in 1872 gebouwd als tweewoonst in opdracht van Leonard Vervichte, werkman te Bovekerke. Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (rode Vlaamse pannen) met aandaken aan de straatzijde. Achteraan, aanpalend tweede lager en smaller volume van twee traveeën onder zadeldak (rode Vlaamse pannen). Begane grond met oorspronkelijk beluikte kozijnconstructies onder rechte strek en op verdieping segmentbogige vensters onder strek en met onderdorpel in grijs gesmoorde klompjes, bewaarde tweeledige ramen. Straatgevel met twee getoogde muuropeningen, vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vaanderen, 207: Mutatieschetsen, Bovekerke, 1872/4.

Auteurs: Vanneste, Pol