Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Lage tweewoonst in spiegelbeeldschema onder doorlopend zadeldak (blauwe geglazuurde mechanische pannen). Het volume vormt een geheel met nummer 147 (vernieuwd parement) dat in de rechter zijgevel "186…" gedateerd is door jaarankers. Gecementeerd parement uit het eerste kwart van de 20ste eeuw: art-decogetinte motieven in de kordonlijst, plint in pseudobossage, mijterboogvormige bekroningen boven muuropeningen, en verticaal gelede fries onder gootlijst. Rechthoekige muuropeningen met bewaarde schuiframen en deuren waarvan vast bovenlicht ingevuld met figuurglas.

Auteurs: Vanneste, Pol