Elektriciteitscabine met transformatorhuis

Gemeente Koekelare
Locatie Bovekerkestraat zonder nummer, Koekelare (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Koekelare (geografische inventarisatie: 01-10-2008 - 28-02-2010).

is beschermd als monument Elektriciteitscabine met transformatorhuis

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Elektriciteitscabine met transformatorhuis

Beschrijving

Elektriciteitscabine met transformatorhuisje, volgens de literatuur gebouwd in 1926. Gele verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen, onder zadeldak (rode pannen) gevat tussen aandaken met betonnen afdekstenen. Tuitgevel met vlechtingen. Getoogde deur in een geriemde omlijsting met druiplijst. Porseleinen isolatoren in rechthoekige nis.

• GHYSELEN J., Anderhalve eeuw onderwijs in Boverkerke, in Spaenhiers. Jaarboek, jg. 6, 1998, p. 43 (iconografie).
  • SEYS R., Koekelare, gisteren en op de drempel van morgen. Een verzameling foto's, prentkaarten en tekeningen, met beknopte historische en andere toelichtingen, Sint-Niklaas, 1987, p. 84 (iconografie).

Bron: Vanneste P. & Baert S. met medewerking van Boone B., Creyf S. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Koekelare met deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Vanneste, Pol