Kapel Onze-Lieve-Vrouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Middelstraat en gebouwd in 1872 door Karel Deschrijver (zie inscriptie). Geelbakstenen volume onder zadeldak (grijze en rode Vlaamse pannen) met gebruik van rode baksteen voor hoekkettingen en deuromlijsting. Smeedijzeren kruis op nok. Rondboogdeur bekroond door terracottategel met inscriptie "GESTICHT/ DOOR KAREL/ DESCHRIJVER/ 1872".

Interieur met bakstenen tongewelf en cementtegels. Houten altaar met beeld van kruisafneming Moeder van Smarten, afgesloten door dubbel giet- en smeedijzeren hek.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Bovekerke, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol