• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis volgens het kadaster gebouwd in 1914. Oorspronkelijk met klein voortuintje nu verhard en afgesloten door laag bakstenen muurtje tussen vierkante bakstenen pijlers.

Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (blauwe mechanische pannen). Verankerde, rode baksteenbouw met oranjebakstenen parement in combinatie met groen geglazuurde tegels voor belijnende banden en blauwe hardsteen voor doorgetrokken onderdorpels, lateien en plint. Begane grond met twee gekoppelde, drieledige rondboogvensters en rondboogdeur + aangepaste opening links. Verdieping met gekoppelde vensters en een enkel venster, onder rechte latei en rondbogige ontlastingsboog, boogveld ingevuld met tableau van groene en witte geglazuurde tegels, vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Bovekerke, 1914/1.

Auteurs: Vanneste, Pol