Brug over Kapellegeleed

Gemeente Koekelare
Locatie Kapellestraat zonder nummer, Koekelare (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Koekelare (geografische inventarisatie: 01-10-2008 - 28-02-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Brug over Kapellegeleed

Typologiebruggen

Beschrijving

Betonnen brug over Kapellegeleed, vermoedelijk uit de jaren 1930. Het geleed wordt voor het eerst vermeld in 1841 in rekeningen van de "Watering Zevecote hoek". Naamgeving verwijzend naar de richting waarin de straat en geleed lopen, namelijk richting Sint-Pieters-Kapelle (Middelkerke).

Bron: Vanneste P. & Baert S. met medewerking van Boone B., Creyf S. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Koekelare met deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Baert, Sofie & Vanneste, Pol