Kapel Onze-Lieve-Vrouw Nood Zoekt Troost

Beschrijving

Kapel "ONZE-LIEVE-VROUW NOOD ZOEKT TROOST" zie houten bord Gebouwd in 1911 in opdracht van geneesheer Van Wynendaele uit Gistel, eigenaar van het aanpalende nummer 35. Gele baksteenbouw onder zadeldakje (rode mechanische pannen). Rondboogopening. Witbepleisterde wanden en zoldering afgewerkt met houten schroten. Smeedijzeren hek waarachter gemetst altaar met beelden van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, Heilige Antonius van Padua, Heilige Hart van Jezus, Heilige Rochus en Onze-Lieve-Vrouw.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zande, 1911/4.
  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Zande, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie