Schoolgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schoolgebouw

Beschrijving

Karakteristiek schoolgebouw met neotraditionele reminiscenties, haaks op de Lijsterbessenbomenlaan, voormalige speelplaats ten oosten. Kadastraal geregistreerd in 1912. De tweede bouwlaag is vermoedelijk later toegevoegd (zie verdubbelde ontlastingsbogen, verschil in voegafwerking).

Langgestrekt volume van dertien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen. Eén dakvenster onder zadeldak boven de derde en vierde travee. Boven deze traveeën kraagt het dak sterk over, geschraagd door houten korbelen, die op houten consoles rusten.

Bakstenen gebouw met een beraapte plint en twee licht vooruitspringende linkertraveeën. Lijstgevel verlevendigd door het gebruik van witte baksteen voor speklagen en ontlastingsbogen. Getoogde vensters onder een dubbele gebogen rollaag als ontlastingssysteem. De deur is eveneens getoogd. Het schrijnwerk is overal vernieuwd. Aflijnende houten kroonlijst.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Kraainem, Sectie A, 1912/13.

Auteurs: Thomas, Hans