Neoclassicistische meergezinswoning

Beschrijving

Begin-20ste-eeuwse meergezinswoning met een neoclassicistische, klassiek opgebouwde en afgewerkte gevel: enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak; regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen, kroonlijst op klossen, hardstenen plint, imitatievoegen en een centraal balkon met balustrade. Schrijnwerk deels bewaard.

Dit type woning is kenmerkend voor de Emiel Banningstraat en is ook de standaard bebouwing die de Zuidwijk kenmerkt. Woningen van vier bouwlagen zijn meestal opgevat als meergezinswoning, een type dat frequent voorkomt in de Emiel Banningstraat.