Samenstel van twee winkelpanden

Beschrijving

Ensemble van twee neoclassicistische winkelpanden met appartementen op de verdiepingen, gebouwd rond 1901 voor rekening van G. Peeters. Twee panden van vier bouwlagen en twee en drie traveeën onder zadeldak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevels hebben een klassieke, verzorgde neoclassicistische opbouw en afwerking, met houten kroonlijst op klossen waaronder een fries loopt, kordons en doorlopende onderdorpels, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen, imitatievoegen op tweede en derde bouwlaag. Op de begane grond zijn houten winkelpuien aangebracht die goed bewaard zijn. Centraal een brede toegangsdeur in fraaie omlijsting met bekronend balkon; verzorgd ijzerwerk voor deur en balkon. Schrijnwerk deels bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1901 # 410.