Eclectische meergezinswoning

Beschrijving

Eclectische meergezinswoning met geel bakstenen parement, gebouwd rond 1903 door aannemer J. Beirens. Enkelhuis van vier bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak. Klassieke, regelmatige opbouw van de lijstgevel, met kroonlijst op klossen en modillons, hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels en regelmatig geplaatste segmentbogige muuropeningen. Het materiaalgebruik geeft de gevel een eclectisch karakter: behalve het gele bakstenen parement met witte banden, is de gevel versierd met veelkleurige tegels in friezen tussen de bouwlagen en borstweringen van de vensteropeningen. Stucdecoratie in boogvelden boven de bovenvensters.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1905 # 593.