Twee samenstellen van neoclassicistische meergezinswoningen

Beschrijving

Twee samenstellen van telkens twee identieke neoclassicistische burgerhuizen, gebouwd rond 1905 als opbrengsteigendommen voor diamantair H. Krijn, die een gretige investeerder was in vastgoed op het Zuid en ook de naastgelegen eclectische woningen op nrs. 29-31 liet bouwen.

Vier woningen van drie traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen, later allemaal met een bouwlaag verhoogd; nrs. 37 en 39 op een door souterrain verhoogde begane grond. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met neoclassicistische opbouw en afwerking: kroonlijst op klossen waaronder oorspronkelijk een fries met sierstucwerk, hardstenen plint kordons, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen in omlijsting, balkons met ijzeren leuning accentueren de centrale travee.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1905 # 1633.