Neoclassicistisch burgerhuis ontworpen door Jules Dries

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis met originele gevelbekroning, in 1902 ontworpen door Jules Dries voor E. Taeymans. De bouwheer liet dit wellicht als eigen woning bouwen, gezien de grote cartouche met initialen "ET" bovenaan de gevel.

Enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder zeer laag zadeldak. Lijstgevel waarvan de bovenverdieping boven de kroonlijst uitsteekt en als gevelbekroning is afgewerkt met twee fraaie dakvensters onder fronton en een centrale cartouche. Andere bouwlagen met klassieke neoclassicistische opbouw en afwerking: kordons, doorlopende onderdorpels, rechthoekige muuropeningen in omlijstingen, imitatievoegen, accentuering van centrale travee met balkon en driehoekig fronton boven deurvenster. Deels bewaar schrijnwerk, onder meer fraaie dubbele deur.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1902 # 482.