erfgoedobject

Eclectisch hoekpand ontworpen door H. Gielis

bouwkundig element
ID
208993
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208993

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eclectisch hoekpand op het smalle hoekperceel tussen de Emiel Banning- en de Edward Pecherstraat. Het complex meergezinswoningen werd ontworpen in 1910 door bouwmeester H. Gielis voor E. Van Deutekom.

Het complex bestaat uit drie panden van vier traveeën onder zadeldaken. Het hoekhuis (Edward Pecherstraat 51) heeft lijstgevels met geel bakstenen parement en telt twee traveeën in de Emiel Banningstraat + een hoektravee + drie traveeën in de Edward Pecherstraat. Aansluitend in beide straten, iets lagere meergezinswoningen van drie traveeën met lijstgevels met een wit bakstenen parement. Eenvoudige lijstgevels afgeboord door houten kroonlijsten op klossen waaronder een fries in siermetselwerk. Regelmatig geplaatste rechthoekige of getoogde muuropeningen op de verdiepingen, rondbogig op de begane grond van het hoekpand, waar een café gevestigd is.

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1910 # 1115.

Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Eclectisch hoekpand ontworpen door H. Gielis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208993 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.