Eclectische meergezinswoning

Beschrijving

Eclectische meergezinswoning met winkelgelijkvloers gebouwd rond 1907 voor rekening van Remy. De woning telt drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak. De lijstgevel heeft een typisch begin-20ste-eeuw, kleurrijk parement, met gele baksteen waarin banden en een boogfries in gele, blauwe en rode baksteen zijn verwerkt. Verder een klassieke opbouw, met een houten kroonlijst, een lage hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels, regelmatig geplaatste segmentbogige vensteropeningen, een gevelbreed balkon op de eerste en twee kleine centrale balkons op de bovenverdiepingen, alle drie met fijne, fraaie ijzeren leuningen. Op de begane grond is een houten winkelpui, met een groot etalagevenster rechts en een inkomportaal links, getypeerd door kleine roedeverdeling in de bovenlichten. De pui op de geveltekening in het bouwdossier was grilliger, met art-nouveau-inslag.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1907 # 1018.